«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
2012-11-13 17:35 | 0 kommentarer

487135_538631732817280_2024814284_nDen här bilden är tagen av Woogiebox Dreamers Bat "Douglas" matte Mona. Den tog hon när jag anlänt till kennelträffen! TACK för fin bild Mona!  Sitter & tänker tillbaka på kennelträffen & jag känner mig så oerhört stolt över att ha fått äran att bli vald av dessa valpköpare. Självklart har jag också valt ER, men i första hand är det ju ni som kontaktat mig, vilket jag är oerhört tacksam över!   Hoppas ni får ha era hundar i MÅNGA, LÅNGA år & att dom får vara friska & krya!

Sen vill jag ännu en gång tacka DIG Ann-Britt, för att du alltid är så stöttande! Det närmaste var när jag var lite deppig efter senaste utställningen, du är alltid så engagerad i "mitt", på ett bra sätt! STORT TACK för ditt stöd!!   Uppskattar det verkligen!

Jag fortsätter kämpa på med mitt arbetstränande & jag trivs verkligen jätte bra där, ett varierande jobb & jag har verkligen börjat tycka om endel kossor! Min favorit heter Hjärtros & har nr 819, en lugn, snäll & mysig kossa!

TACK för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-11-11 08:52 | 1 kommentarer

Utställning är verkligen UPP som en sol & NED som en pannkaka! Igår var vi i Rättvik, hade anmält dit för att det var Maritha Östlund-Holmsten som dömde. När väl PM:et kom, så visade det sig att det var domarbyte & i mitt fall till det sämre. Så tyvärr fick Tix ett VG & jag blev naturligtvis jätte besviken & ledsen. Självklart har jag samma hund med mig hem, som dit. Men inget gör mig gladare än när det går bra för mina hundar, så därför blir jag så ledsen trots att jag VET att det är en bedömningssport & jag vet hur det funkar, så blir jag ändå ledsen. 

MEN något som var OERHÖRT roligt var att få träffa Woogiebox Crown Royal "Krampus" & hans husse & matte. Dom hade också anmält dit & det var verkligen roligt! Han debuterade i officiell klass (junior klass) & slog till med CK & BIR. Är så oerhört lycklig över det, första Woogieboxaren som blivit BIR!! STOOOORT GRATTIS till Krampus med flock!!!    

Så det var ju med blandade känslor jag åkte hem, lycklig som sjutton över att Krampus blev BIR & ledsen över att Tix fick VG. Men men, jag får ta nya tag nästa år & hoppas att det blir massor av utställningar med bra domare!

TACK för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-11-04 14:01 | 0 kommentarer

530739_10151275513131187_31145669_nDenna dag började med jobb mellan 7-11. Här till vänster ser ni en liten bild från mitt arbete & hur det ser ut i mjölkgropen.  Jag trivs jätte bra på mitt jobb, det är varierande & jag har bra arbetskamrater!  När jag höll på ute i lösdriften & skrapade övergångar, vändningar + gjorde rent vattenkaren, så kom Annie (som jag jobbar med) & berättade att det var två kor som kalvat nere på bädden, så vi skulle flytta upp dom. Vissa kor kan vara väldigt vaktiga på sina kalvar, med all rätt, men jag tycker det är ganska obehagligt när 600 kg ko kommer i full fart emot en. Nu har jag som tur är, inte varit med om en riktigt så vaktig kossa, men en av kossorna som vi flyttade idag, vände sig emot mig & gjorde några små-utfall & har man ingenting att värja sig med, så känner man sig ganska utblottad. Men allt gick bra till slut & vi fick upp kossorna + kalvar till en box full med halm!

30971_10151275718296187_371112961_n

Efter jobbet ringde jag Cissi & frågade om hon skulle följa med på en skogspromenad, det ville hon, så vi tog en långpromenad i skogen med hundarna, skööööööööönt! Nu har jag ett gäng trötta hundar här hemma. Resten av dagen kommer bestå av diverse "evighets-sysslor", såna som aldrig tar slut ni vet. 
21180_10151275718326187_1017944761_n
Tack för att du läste, sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


  

2012-10-29 10:25 | 0 kommentarer

254230_10151265764186187_1895165435_nIdag när jag vaknade så sinlade snön ned & jag är förmodligen tvärtemot rätt många här i Sverige, jag gillar vintern & snön!  Dessvärre så kommer inte det här stanna kvar, om några dagar är det borta igen. Vilket är trist.

Jag tänker fortfarande tillbaka på kennelträffen & ler, tycker det var en mkt givande & rolig träff! Hoppas alla valpköpare också tyckte det!!

Vi har haft besök av magsjuka i några dagar. Jag började må konstigt i tisdags  kväll, frös & kände mig allmänt uppblåst i magen. Jobbade nästan hela mitt pass på onsdagen, men efter att nästan ha svimmat 2 ggr, så beslutade jag att det nog var bäst att åka hem. Tyckte chefen också.   Sen låg jag däckad onsdag, torsdag & fredag. Fredagen var den dagen det vände, men hade en fruktansvärt matt känsla i kroppen, som man alltid har efter en sån sväng. Nu är jag pigg igen, lite matthet kvar, men annars mår jag finemang. Tyvärr insjuknade min dotter också, men hon är på bättringsvägen. Det är skönt att skiten går över relativt fort, så man slipper dras med det i veckor, för då skulle man nog förtvina.

Gick en härlig långpromenad med hundarna igår! Cissi, Christer & Boston var med & det var underbart. Solen sken & det var så där krispigt & härligt i luften!! LOVE IT! Mkt spring i benen på hundarna efter mina djukdagar!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!
Kram kram


2012-10-21 22:27 | 0 kommentarer

Alla samlade & koncentrerade....
Idag har vi haft en UNDERBAR dag & jag vill börja med att TACKA ALLA som kom & gjorde denna dag så fantastisk!! TACK för att ni kom!!    Sen vill jag tacka vår instruktör som vi hade idag, Anki Juthberg, för att du tog hand om oss på ett exemplariskt sätt!!  
Är så oerhört stolt över att ha så underbara valpköpare, att just JAG har äran att bli vald av ER & att jag valde ut er, känns så oerhört tacksam över det!
Fick uppfattningen att ni var oerhört nöjda över dagen & att ni verkligen fick ut något av den, exakt som jag ville att det skulle vara!

Ser redan fram emot nästa års kennelträff!!

Vi började dagen med klickerträning & gick igenom momentet följsamhet & att lära sig att klicka i rätt läge etc. UNDERBART att se er alla jobba med era uppgifter & lyckas!! Sen var det dags för lunch, som vi spenderade inne i stan......mkt trevligt! Eftermiddagen bestod av vardagslydnad. Att få verktyg, hur man får hunden att gå korrekt i koppel etc! Också en mkt givande övning, som jag tror alla hade nytta av. Allihop gjorde verkligen ert yttersta & jag är stolt över er!!

Bilder från träffen finns i ett eget galleri! Är det så att det är någon bild som ni vill ha, så är det bara att ta den från hemsidan!

TACK än en gång för att ni kom!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-10-18 21:13 | 0 kommentarer

Sitter & tittar på inspelade program på Djurakuten, som går mån-tors på tv3 & jag blir duktigt upprörd när jag ser vissa saker. Det här programmet ser jag EN häst som går tillsammans med 2 kameler!!!  En häst är ett flockdjur & det är förbjudet enligt jorbruksverket att ha en häst gå ensam. Den ska kunna ha mul-kontakt med en artfrände! Usch, blir så förbannat upprörd!! Och 2 kameler är INTE tillräcklig sällskap till en häst, eftersom dom inte är just HÄSTAR!!

Sen jag skrev sist så har jag börjat arbetsträna i en ladugård, närmare bestämt på Ösby naturbruksgymnasium & tro det eller ej, jag tycker det är JÄTTE roligt! Hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så roligt att tillbringa tid tillsammans med kossor, men ack så fel jag hade! Känns verkligen JÄTTE roligt & jag hoppas att det kommer fortsätta så!!  Har hitills varit med på mjölkning, skrapat bajs, gjort rent vattenhoarna, givit kalvar mjölk, flyttat kalvar, flyttat kossor & varit med när en kalv har fötts!

Har även en tråkig nyhet....ska åka till veterinären med min ridhäst, då hon varit ofräsch i sina framben en tid & min magkänsla säger att det inte är någon bra diagnos jag kommer få.

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-10-15 09:52 | 0 kommentarer

Idag är det ett riktigt ruskväder, känns inte som att man vill gå ut överhuvudtaget.  Men när man har hundar & hästar så har man inget val, då måste man gå ut oavsett väder. Just nu ligger hundarna & sover gott i soffan, skulle vilja göra som dom, känner mig super trött efter helgens anspänning. Man blir ju en aning nervös & får super mkt prestationsångest, för att göra sitt bästa, så hunden får möjlighet att göra så gott den bara kan på sitt MT.  Det är inte alltid så lätt när man är jätte nervös.
Innan vi kom fram till Katrineholm, så var jag så jäkla nervös så jag höll på att avlida, kändes det som. Men väl där, så lugnade det ned sig lite & jag var inte så hiskeligt nervös som vid bilfärden dit. Men att sitta still där, var nästan uteslutet, var tvungen att röra mig hela tiden, så jag inte hade möjlighet att sitta ned & fundera.
När vi väl var ute i banan så hade nervositeten släppt & jag tyckte bara att det var sååååå jäkla roligt, kändes som det smittade av sig på Immiz också, för hon gjorde det SUPER bra, är så jäkla nöjd över henne, över förväntan! Min duktiga, fina "Sill".

Kl. 14:00 idag börjar jag arbetsträna, det ska bli jätte roligt, ser fram emot det som sjutton. Hoppas att det fortsätter kännas så!  Och jag håller tummarna att jag kan få en anställning där, om allt stämmer!  Ni får hålla tummarna!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-10-13 20:58 | 1 kommentarer

Immiz
Idag har vi varit vid Katrineholms BK & där har Immiz gjort både sin exteriör & sin mentaldel på korningen!! Och klarade det GALANT, är så oerhört stolt över min fina & duktiga tjej!
Och något som också var JÄTTE roligt var att INGEN annan än jag & min familj visste om att vi skulle på korning idag. Så att ringa till Ann-Britt (Immiz uppfödare) & överraska henne med att berätta att hon klarat korningen & att hon fått 455 p, det var obetalbart!!

STORT TACK till alla inblandade, ni gjorde dagen mkt trevlig!!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-10-12 23:42 | 0 kommentarer

Nu ser det lite ljusare ut på kennelträff-fronten! Behöver 2 betalningar till, sen är det KLART & går att genomföra träffen!! Dessa två har jag pratat med & dom har fört över pengar nu i kväll. Inget som jag ser nu, det brukar ta 2-3 bankdagar innan det syns på kontot, om man har annan bank än den jag har (Swedbank).
Detta känns verkligen skit roligt, nu kan vi genomföra denna träff som JAG längtat efter så länge & jag hoppas ni också gjort det!! Ska bli JÄTTE roligt att träffa er igen & vi ska ha så JÄKLA kul. Nu håller vi tummarna att vi har vädergudarna med oss! Vid nederbörd kommer vi hålla till i mitt stall, det funkar det också, men bäst är ju om vi kan vara hos instruktören!
UNDERBART!!! 

Var bara tvungen att skriva av mig lite!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM 


2012-10-11 10:53 | 0 kommentarer

Det är bara 5 stycken som betalat till kennelträffen!!!!! Till er som inte gjort det, var vänlig gör det omgående, eller meddela mig via mail, sms eller ring om ni fått förhinder!! TACK!  Jag har verkligen sett fram emot den här träffen & jag hoppas att NI också gör det & jag hoppas också att vi kan genomföra den & inte behöver ställa in pga för få kommer.

Känns som jag blivit urdålig på att skriva i bloggen, får se till att skärpa mig med det, trist för er som går in här regelbundet, när jag inte skriver något. Jag får in lite bilder titt som tätt, från er valpköpare & det är jätte roligt, oerhört trevligt & roligt att få!   Dessvärre så kan jag inte ha hur mkt bilder som helst i de olika gallerierna, så ibland måste jag ta bort de som suttit längst. 

Som ni kanske sett har Snuffes pappa somnat in! James var en super trevlig hund, som jag fick äran att lära känna då jag ställde honom några gånger på utställning. Han var speciell & härlig, precis som min Snuffe & jag hoppas att Snuffe kan föra hans gener vidare på ett bra sätt. Massor med kramar till "farmor" Lee & "tjejerna", tänker på er & känner med er!    

 Hösten har verkligen kommit & jag är ju lite "kärringen-mot-strömmen" & älskar hösten! Älskar färgerna, den kalla klara luften & att det blir mörkare, det är så mysigt! Hundarna gillar också att det blir lite kallare, så dom kan röra sig hur mkt dom vill utan att dom svettas "ihjäl", undra om jag var boxer i mitt förra liv, för så känner jag också när det är varmt.   

TACK för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!!

KRAM KRAM 


«  01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  »

RSS