«augusti 2021»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
2011-10-31 20:22 | 1 kommentarer

Jag vill börja med att sända ett STOOOOORT TACK till de valpköpare som kom & besökte oss i helgen!!! TUSEN TACK det kändes verkligen bra & jag var glad i själen när ni åkt hem!!  Sen vill jag också tacka Magnus & AnnaCarin för att ni kom & för ert engagemang ni är verkligen underbara!! TACK TACK!!

Immiz är verkligen tjock nu & även om man varit med om detta tidigare så slutar man aldrig faschineras över hur jäkla tjocka dom kan bli, helt otroligt! Immiz alias Sillen, som alltid varit som en vessla, snabb & smidig, är inte längre det, nu är hon elefantlik!  Finaste Sillen!  Nu är det inte långt kvar tills vi får se vad som gömmer sig där inne, sååååå jäkla spännande!!

Så fort allt är klart med valpningen & alla små"sillar" är ute, så kommer jag uppdatera här på hemsidan.

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!!

KRAM KRAM


2011-10-25 10:45 | 2 kommentarer

Immiz mageHär ser ni finaste Immiz, så här såg hon ut för några dagar sen & jag lovar er, att magen är ännu större nu.  Bara på några dagar har hon svällt ut ännu mer, undra hur många som gömmer sig där inne! Veterinären trodde 7-8 st, men jag vette sjutton om det inte är fler, nåja, det ska jag låta vara osagt tills jag ser det.
För övrigt mår hon bra, hon är pigg & glad & vill fortfarande busa, ja, hon är sig själv, fast en aning långsammare.

På torsdag är det dags för sista herpesvaccinationen & eftersom min kära veterinär är sjukskriven så beställde vi tid på Djurkliniken i Västerås. Strömsholms djursjukhus har ju filialer lite här & var i Sverige, bland annat i Västerås, så dit ska vi. Vi har varit där tidigare, med Immiz & så med Snuffe & vi har bara trevliga erfarenheter av dom!! Känns skönt att ha 3 ställen med veterinärer att gå till, där man känner sig trygg & man litar på deras kompetens.

I söndags åkte vi iväg för att eventuellt höra vargarna yla igen, eller se dom. Och denna gång tog vi även med min käre far. Men vi varken såg eller hörde några denna gång.  Vi fick i alla fall en trevlig åktur.

Immiz mageLite senare ringde pappa & berättade att han, när han var påväg hem, NÄSTAN krockade med en älg. Den hade kommit ut i full fart från sidan & han hann väja i sista sekunden, så älgen slog sönder sidospegeln.....brrrr.....törs inte ens tänka på hur det hade gått om han inte hunnit väja, fy sjutton, inte trevligt att få en älg i knäet!! Uscha!!

Nä, nu är det dags för amning!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-10-20 11:27 | 1 kommentarer

Tix är MER än busig just nu, om hon fick skulle hon springa som en galning runt runt runt hela tiden! Men det går ju inte, då kan det hända grejer i ärret.  Är så lycklig över att hon är så pigg, på söndag ryker stygnen & sen i nästa vecka ska jag börja cykla med henne så hon blir av med lite energi i alla fall, det kommer hon älska.

Immiz blir bara tjockare & tjockare, undra hur många som gömmer sig där inne & hur dom ser ut.....ja den frågan ställer man sig varje gång. Framför allt så vill man ju att allt ska gå bra, så man slipper komplikationer, känns lite som att vi har haft vår otur nu, så vi får hoppas att allt går bra med Immiz valpning!

I söndags åkte vi iväg för att eventuellt kunna se någon varg, vi har ju 2 vargrevir strax utanför Sala, närmare bestämt vid Salbohed & Skultuna. Men vi såg ingen varg, däremot såg vi en stor älgtjur & sen flera råddjur.
Jag hade mjölkstockning då, så jag var tvungen att amma oftare än vanligt, därför stannade vi vid en grusväg så jag fick amma.
Janne (min sambo) vevade ned rutan för att vi skulle få lite luft i bilen, efter en stund så sa vi allihopa nästan samtidigt: Va var det där?!
Så lyssnade vi noga, jo, mkt riktigt, vi hörde vargyl, det var verkligen fashinerande, otäckt & häftigt på samma gång. Påväg hem, hade vi en slags euforisk känsla i kroppen.

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-10-14 11:04 | 2 kommentarer

Tix är mkt piggare & det känns jätte skönt!!
Vilken jäkla pärs det var, usch, man blir trött både fysiskt & psykiskt i flera dagar efter en sån där vända. Men nu är älskade Tix mkt piggare & dagens bestyr består av att försöka hålla henne lugn, hon förstår ju inte varför hon måste gå ut i koppel, när hon vanligtvis brukar få springa lös jämt. Men det är underbart att se hennes livsglädje komma tillbaka.
Hennes aptit har även den kommit tillbaka, även om den inte riktigt är som den brukar vara, eftersom hon måste vara lugn. Då blir man inte så hungrig.
Allting blir bra, när allt är läkt osv! Då blir det fart här i stugan igen.

Igår lossnade "plåstret" på såret & det killade på henne som sjutton, så jag fick dra bort det den sista biten. Men efter det så har det börjat klia, så nu är hon väldigt brydd över att det kliar, hon vill så gärna vara där & slicka, men det får hon inte! Skönt att man har en uppblåsbar krage, som hindrar henne från att slicka!

Dom andra hundarna har även dom, lite tråkigt, dom förstår inte varför jag blivit så fruktansvärt tråkig som inte vill göra någonting!  Men det är nyttigt ibland, speciellt när det bara är ett kort tag!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-10-10 21:38 | 2 kommentarer

Tix röntgenDen här helgen är den värsta helgen jag haft på länge. I fredags när vi kom hem från zumba-passet så började Tix att kräkas. Min första tanke var att hon ätit något olämpligt & när jag tempade henne & termometern visade 39,9 så kändes det ganska givet att det var någon form av förgiftning.  Så jag gav henne koltabletter & hoppades på förbättring. Men dom fick hon bara behålla ca 15 min, sen kräktes hon svart.  När tempen inte ville ge med sig, så valde vi att åka in till Strömsholm med henne. Där blev vi väl bemötta & veterinären gjorde samma konstaterande som mig, att hon förmodligen ätit något olämpligt, hon fick en spruta emot illamående & kräkningar & vi tog ett par röntgenplåtar på buken, sen hem & vila + Flagyl för mage & tarm. Hon var helt ok hela lördagen, relativt pigg, men ändå inte helt hundra. Ville dock äta & dricka. Så för stunden drog vi en lättnadens suck.
Söndag morgon, var oron tillbaka i min mage då jag märkte på henne att hon blivit sämre under natten, tempade henne & mkt riktigt, febern var tillbaka som ett brev på posten.  Väntan på operation
Det blev ytterligare en tur till Strömsholm, där vi konstaterade det jag befarade innerst inne, nämligen livmoderinflammation. Denna gång togs blodprover & det gjordes en grundlig undersökning av henne. Alla värden var bra, så vi beslutade att hon kunde åka hem & återkomma för att göra ett ultraljud idag kl. 8.
MEN, riktigt så gick det inte, vi hann knappt hem, så hade tempen stigit till 40.8.  Det var bara ringa in barnvakt (farfar) till äldsta barnet & packa alla grejer & köra iväg in till djursjukhuset igen, den här gången med visshet om att hon skulle ligga på operationsbordet om någon timme. (bild här till höger ligger hela flocken & stöttar Tix inför operation)

Samma procedur igen då vi kom in, grundlig undersökning av henne, men nu hade hon blodblandade flytningar, vilket betyder att det var en öppen pyometra, det bästa tänkbara när det gäller pyometra. En sluten sådan är alltid obehagligare för tiken, men också stor risk att den brister & tiken får då bukhinneinflammation & läget försämras då avsevärt.
Väntar på TixVäntan inne på ett djursjukhus är alltid lång, speciellt kvällstid & för att inte tala om nattetid, då håller man på att avlida för att tiden går så fruktansvärt sakta.  Vi fördrev tiden genom att prata med andra akutpatienter, men vi vilade också så mkt vi kunde, eftersom vi visste att vi skulle få tillbringa många timmar där.

Operationen tog 2 timmar & livmodern hade varit varfylld & inflamerad, men det fanns ingenting i buken, den var fin, vilket kändes jätte skönt!
Strömsholm har verkligen kompetent personal & framför allt ödmjuk emot djurägarna.
Efter operation kördes Tix till ett besöksrum, där hon blev extuberad & kontrollerad att allt såg bra ut med andning osv, sen fick jag komma in & sitta med henne tills hon vaknade.
Tix efter operationDet var skönt att sitta hos henne & finnas där när hon vaknade upp. Hon tittade upp några gånger, med väldigt groggy blick, såg mig rakt in i ögongen som om hon konstaterade: Du är där, va bra, då vilar jag! Sen la hon ned huvudet tungt!   Bilden där hon ligger på en röd filt & täcke på sig, är precis efter operation, då sitter jag & väntar på att hon ska vakna.

Nu är hon hemma & vi håller tummar & tår att hon INTE får komplikationer efter detta & att hon får återhämta sig snabbt! Hon har druckit lite fil & ätit 2 smulor pannkaka + 1 korv, vilket jag är nöjd med idag. Nu ska hon äta penicillin i 10 dagar + antiinflammatioriskt i 5 dagar!!

TACK Ann-Britt för att du alltid finns där som stöd & alltid är så engagerad! Är så oerhört tacksam över det!
Tix hemma efter operationTack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-10-02 19:11 | 1 kommentarer

Då var årets sista utomhusutställning avklarad & det med suveränt resultat!! Idag ställde jag Tix & Cassano, båda skötte sig kanon i ringen. Cass som är en hormonstinn unghane skötte sig kanoners & jag är oerhört stolt över honom!  Karin kunde inte själv ställa honom eller medverka, så han har även sovit här sen igår & det gick också kanon. Kort & gott Cass var super duktig!
Tix är jag självklart också SUPER stolt över, min älskade, fina Tix, sååå duktig & hon skötte sig super i ringen, hon tycker det här med utställning är såååå jäkla kul & spännande! Det var debut för henne i officiell klass, dvs juniorklass & att då få ett CK var verkligen TOPPEN!! Man blir så lycklig!! Kritik & mer info om resultaten idag, kan ni se om ni klickar på resultat.

Efter en utställningsdag är man ganska mör i kroppen, uttömd på energi & ja, inte ett dugg pigg! Vilket betyder att så här efteråt vill man helst bara sitta & mysa & inte göra så mkt.

Det var kort rapport från oss!!
Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-09-29 11:25 | 1 kommentarer

Ibland är det inte alltid så enkelt att vara bilägare. Det är kanoners när bilen rullar & går som tåget & ingenting händer. Men när det händer något står man där helt strandsatt & eftersom man inte är sådär jätte haj på bilar & deras fel, så kan man inte heller bedömma vart felet sitter.  Igår när vi var påväg hem, så skrapade det till i bilen & alla lampor på instrumentbrädan började lysa + att det luktade lite bränt. Efter ett tag slocknade alla lampor utom 2 & dom fortsatte lysa hela vägen hem. Väl hemma så öppnade jag motorhuven & kikade, men jag tyckte inte att jag såg något som var konstigt, men som sagt, då är man inget proffs.
I morse ringde jag El & dieselservice här i Sala & beställde tid för att lämna in bilen, på måndag morgon skulle det ske.
Satte mig sedan vid datorn för att kolla mailen & började då i samma stund att prata med en god vän. Berättade för honom om hur det gått till igår & han sa direkt, har du kollat så inte fläktremmen är av!! Eh.....näää, det hade jag ju inte, så jag gick ut direkt & kikade. Mkt riktigt, fläktremmen som går till generatorn var av. Gissa om jag blev överlycklig över att det var ett så "enkelt" fel.
Då var det bara att ringa Mekonomen & beställa rem. Och sen ringa tillbaka till El & dieselservice & avbeställa tiden på måndag.   Helt underbart kändes det!! Gissa om jag var tacksam till min gode vän, att han kom på detta!!! TACK för det!!

Igår var vi vid "vårt" kära sandtag med hundarna & dom röjde som sjutton & var överlyckliga. Med oss hade vi självklart allas vår Boston. Blev en impulsgrej, då min sambo slutade sent, så det var skönt att åka dit en stund & se dom underbart lyckliga hundarna!! TACK Christer & Boston för en MKT trevlig & rolig stund!!

Immiz fortsätter att ha tecken på dräktighet, men jag vågar inte hoppas det är så förän jag sett på ultraljudet att det gömmer sig små pluttar där inne! Den 6 oktober ska vi till veterinären & kolla det. SPÄNNANDE!!!!

TACK för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-09-25 18:11 | 1 kommentarer

Idag har vi varit på Strängnäs brukshundsklubb med 4 Woogieboxare från B-kullen, som gjort sitt MH.  Och så bra det gick sen!! Är oerhört stolt över dom!! Några filmer kommer komma ut på MH-sidan sen! MEN tyvärr så tog batteriet slut, så jag har inte fått med alla, känns jätte tråkigt då jag önskade att jag skulle fått med alla 4. Pernilla som äger Dexter filmade med sin mobil, så jag hoppas hon skickar dom filmerna till mig!!

STORT TACK till Åsa Lind, Åsa Lantz, Roberto Axelsson, Susanne Hassler, Karin Hennum-Lindström för en lyckad & rolig dag!! Utan er hade det inte blivit så bra som det blev!!!   Även STORT tack till alla mina valpköpare, för att ni ställde upp & kom, TACK TACK!!   Även tack till dom personer som var där, som jag inte kan namnen på!!

Immiz kräktes igår, vilket jag ser som ett gott tecken! Nu på tisdag har det gått 3 veckor sen parningen, vilket betyder att det då är 1 vecka kvar tills jag kan göra ultraljud på henne!! SUPER SPÄNNANDE!!! Mer info kommer!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-09-18 12:22 | 0 kommentarer

Jaha, inget är som i väntans tider brukar dom säga.
Nu har vi kommit förbi väntan på Immiz löp, men nu är det nästa väntan, att få veta om hon är dräktig eller inte. Jag kommer åka till veterinären & göra ultraljud när det gått 30 dagar, då brukar man visserligen kunna ana att tiken är dräktig, vilket man kan se när hon går, om man känner sin hund väl.  Är det något där inne, så kan man titta ovanifrån på ryggens sidor när tiken går, så kan man ana att något putar ut åt sidorna, lite svårt att förklara.  Men spännande är det!
Hitills så tycker jag hon är mkt lugnare än vanligt & eftersom Immiz är en ganska speciell hund med mkt påhitt & bus, så märker man det ganska tydligt på henne. Så det är bara hålla tummarna & hoppas, hoppas att det finns små Astor-Immiz bebisar där inne!

Självklart kommer ni kunna följa förloppet här på hemsidan!

Annars rullar det på som vanligt här hemma. Igår var "vår" kära Boston här & busade en stund, så alla var trötta & nöjda efteråt. Det är så underbart att ha den möjligheten!!!

Tix är påväg ur sitt första löp & allting har gått som det ska, hon har inte fattat så mkt av det, men trots det så har hon ändå blivit en aning lugnare. MEN hon är fortfarande sitt busiga, tokiga jag!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-09-12 18:22 | 2 kommentarer

Idag har Immiz fått sin första herpesspruta, den andra ska hon ha innan valparna föds!  Jag hoppas ju självklart att hon är dräktig, vore ju jätte sorgligt om hon inte var. Men innan vi gjort ultraljud, så kan man bara hoppas att hon är det!

I lördags var vi på utställning igen & den här gången gick det inte lika bra. Tyvärr så förstår jag inte hur domaren tänkte, men ibland gör man ju inte det. Men jag tycker inte att man som domare ska få ge en hund VG för att den hoppar, verkar ju helt absurt! Men men, så är det i den här utställningsvärlden, tråkigt bara att man blir utsatt för såna domare. Man ställer ju knappast fler gånger för en sån.

Bättre lycka nästa gång, får vi hoppas!!

Det var en liten kort rapport från oss!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!!

KRAM KRAM


«  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  16  »

RSS