«augusti 2021»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Dramatiskt...
2014-08-14 09:34

Tik 1HaneTik 2
Då var dom alltså här, vår efterlängtade F-kull. SOM jag längtat efter denna kull och denna kombination. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig, då förlossningen blev en aning dramatisk.
Immiz började tidigt på fredagsmorgonen (140808) med sitt för-arbete, jag tänkte, ok, då blir det till sena kvällen eller natten som första valpen kommer födas. Dagen gick, kvällen även så, men inget vatten och inga krystvärkar kom. Inte heller tempen steg, utan låg kvar på låg temp hela tiden, pendlade mellan 36,8-37-2. När klockan var 23 på kvällen, så bestämde jag mig för att gå och sova, då jag förstod att natten skulle bli lång. Tänkte att jag åtminstone kunde sova med ett öga. Gjorde mig i ordning för sängen, rastade hundarna och sen upp till sovrummet. När Immiz klev in i valplådan, så upptäckte jag ganska omgående att något inte var som det ska. Det hade droppat något ur henne, något som fick mig att får rysningar. Mörkgröna flytningar INNAN första valpen är född, är INGET gott tecken, vilket alltså betyder VETERINÄR!
Så det var bara ringa Strömsholm, berätta läget och plocka ihop de saker som behövdes, för att sen börja färden till djursjuhuset. Självklart var jag orolig, väldigt orolig över hur detta skulle gå, varför hon hade gröna flytningar etc etc.
Väl där inne, blev vi omhändertagna direkt, veterinären undersökte henne och beslutade att vi skulle ta en röntgen för att se hur många det var, samt hur dom låg.
Spänningen var olidlig inne på röntgen, HUR många var där inne egentligen, visste att det var MINST 5 st, men hur många EGENTLIGEN!!
3 bilder togs och sekunderna som gick innan bilderna kom fram på datorn var OÄNDLIGT långa. Men nu, ÄNTLIGEN fick jag se................9 VALPAR!!!!!!!!!!!!!! HJÄLP tänkte jag, HUR i hela friden ska hon få ut 9 valpar!!!!
Veterinären visade mig en valp som låg med sidan emot utgången och han sa att det förmodligen är denna valp som gör att inte allt kommer igång som det ska, för den låg och blockerade i fel läge. Vi pratade en stund om läget och kom fram till att snitt skulle vara det bästa för Immiz och valparna, eftersom den som satt och blockerade förmodligen inte skulle kunna komma ut på naturlig väg.
Dom förberedde för operation och jag var MER än nervös, hur skulle nu detta gå, avskyr att behöva söva mina djur, men ibland har man inget val!

Dom kom och hämtade henne, hon var INTE intresserad av att följa med dom överhuvudtaget, hon "kloade" fast i golvet och tittade på mig i PANIK. Det var fruktansvärt att möta hennes blick i det läget och jag hoppas att jag ALDRIG mer behöver göra det.

Tiden gick.....och gick.....och gick......och så ÄNTLIGEN kom veterinären in och trots att jag låg och halvslumrade så blev jag klarvaken!!! JAAA, äntligen får jag höra hur det gått tänkte jag!! Han harklade sig lite och sa: Det var bara 3 som överlevde!!!!!! VA?!?!? Hörde jag rätt, 3 st!!!!! Han harklade sig igen och sa att 6 av dom dött av narkosen, det gick inte att få liv i dom och dessa 3 som överlevt tog lång tid att få igång, men dom hade starka hjärtljud hela tiden, de andra 6 hade väldigt svaga hjärtljud vid födseln och gick inte att få igång.......
Ångesten steg i kroppen och jag blev alldeles tom......hur hade det gått för Immiz, hur mådde hon?!?! Hon mådde bra och var påväg att vakna upp och läget var stabilt!! TACK gode gud för det!!!

Han gick tillbaka för att kontrollera Immiz och valparna och sa att sköterskan skulle komma in med valparna snart. Där satt jag, tom och med ångest över hur detta slutade!! Immiz förlorade 6 valpar!!!!

Mitt i allt detta, så är jag oerhört lättad över att Immiz klarade sig och att hon ändå fick 3 valpar vid liv, så hon inte förlorade alla.

TACK för att du läste!
Sköt om dig och var rädd om dig!
KRAM KRAM


2 kommentarer
Namn: An-Britt Incirias kennel
Hemsida: http://inciria.cybersite.se
Tidpunkt: 2014-08-14 11:02
så himla tragiskt men dte kunde varit mycket värre var glad åt dina 3 sådana här saker alla någon gång får uppleva viktigast med tiken i alla lägen men det jag alltid tragglar om kommer det grönt stick bara iväg och det gjorde du tack för det hade du väntat hade kanske de andra 3 också försvunnit men dom ser fina ut alla 3 kram o lycka till med dom som du vet har jag också varit fixerad på denna kullen på grund av mammorna i första hand och att Nox äntligen kom till skott o para <3 <3 <3
Namn: Jenny
Hemsida: http://www.silverdream.se
Tidpunkt: 2014-08-21 21:39
Usch vad hemskt Skönt att tre av dom samt Immiz överlevde <3
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden: