«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2011-09-07 10:46 | 2 kommentarer

Trixie 7 vek
Så har det alltså gått 1 år sen denna underbara individ föddes!!    På bilden är hon 7 veckor & jag har inte ångrat en sekund att jag köpte henne, hon är något alldeles speciellt & jag älskar henne högt!!   GRATTIS ÄLSKADE TIX på din 1 års dag!!
TACK Ann-Britt & Hans för ännu en underbar individ!!!

Igår var det parning igen, andra parningen & den gick också kanoners! Nu är det bara invänta ultraljudet & se om hon blivit dräktig vilket vi verkligen hoppas på!! Så om 30 dagar vet jag om Immiz-godingen blivit dräktig! Ni kan följa allt här på hemsidan!

Idag är det ett ruskväder, regn regn regn, men men jag är glad ändå! Klagar gör jag enbart på värme.

En kort rapport från oss!!
Tack för att du läste!

Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-09-04 20:52 | 1 kommentarer

Immiz BIM Eskilstuna, 110821Aragorn-Vidstige Astor
Så har det alltså hänt, 1:a parningen mellan dessa två underbara individer (för mer info klicka på PLANERAT)!! Och så bra det gick sen, jag är oerhört stolt över Immiz & Astor.    Nästa parning blir nu på tisdag, sen börjar den långa väntan. Men i denna väntan kommer det ändå hända lite grejer, efter tisdag ska vi till veterinären & ge Immiz en herpesspruta, MKT VIKTIGT!!  Nästa grej är ultraljudet, för att se om det finns små "sillar" där inne. SUPER SPÄNNANDE!!! Allting kommer självklart att dokumenteras här på hemsidan. Nu är det bara hålla tummarna att Immiz blir dräktig!!

På lördag (10 september) är det dags för utställning för Immiz & Cassanos del igen. Immiz sista utställning för i år. Ska bli jätte roligt att få ställa igen.

Nu är det dags för hästar + kaniner att få sin mat!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-08-29 22:52 | 1 kommentarer

Jaha, parning närmar sig med stormsteg & det ska bli såååå spännande. Men lika mkt som det är spännande så är det oroande.
Jag menar först går man & väntar & väntar på att tiken ska börja löpa, sen när hon väl börjat, så går man & funderar på hur parningen ska gå, det är alltid lite pirrigt. Går parningen bra, så kommer nästa oro, dvs har tiken blivit dräktig. När det konstaterats, så kommer nästa oro, nämligen, hur kommer valpningen gå.  Sen kommer några dagar med oro över tikens temp som man måste kontrollera, när det är helt ok så börjar valporon.
Äter valparna som dom ska, ökar dom i vikt, är dom bra i magen etc. När dom sen börjar bli ett par veckor har man förhoppningsvis hunnit prata med tilltänkta valpköpare & då oroar man sig över om man gjort rätt val av valpköpare. När man väl kommit igenom allt detta, så hoppas man att valparna ska få långa, friska liv hos sina ägare & att allt annat ska gå bra.

Men SJÄLVKLART finns det massor med underbara stunder i all denna oro, nämligen att få vara med sin hund under sitt livs fas, att få uppleva små liv födas! DET är lycka!!

I detta läge kan vi inte göra annat än hålla tummarna!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-08-24 11:39 | 1 kommentarer

Immiz BIM Eskilstuna, 110821I söndags var vi i Eskilstuna på den internationella utställningen!  Och vi kom hem med ett strålande resultat, som ni kanske har sett på restultat sidan.   Är så otroligt glad & stolt över både Astor & Cassano. Astor fick very good i kvalité, men han fick en kanon bra kritik & när man är en stor kille som Astor, så tar det lite tid att växa i sin kropp & utveckla dom kvalitéer som han verkligen har!! Det är bara på det igen!! INTE ge upp!   Sen har han Snuffe som pappa & den mannen blev inte färdig förän han var 3,5 år, så Astor har lite att hämta igen.  Astor har ett ljuvligt temperament & han är så sund i sin inställning till allt, en super trevlig kille helt enkelt!!

Så har det alltså hänt, det vi gått & väntat på så länge, Immiz har börjat löpa & parning kommer alltså ske i början av september & om allt går som det ska kommer valparna att födas i början av november.  Mer info om vilken hane kan ni se om ni klickar på PLANERAT!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!
KRAM KRAM


2011-08-18 22:53 | 0 kommentarer

Tix 110814I söndags var vi i Furuvik hela familjen! Nja inte riktigt, Snuffe, Ruffa & Immiz var hemma tillsammans med min kära vän Cissi i början av dagen, sen på eftermiddagen kom min käre far & var hos dom! TACK Cissi & pappa, för hjälpen!! GULD värt!!
Vi hade en underbar dag, alldeles lagom varmt & hela dagen var lyckad!! På stora scenen uppträdde Danny Saucedo!! En mkt duktig entertainer & super duktig att sjunga!!

Tix var med hela dagen & hon tyckte det var jätte spännande med alla konstiga djur. Om jag inte hållt i henne, så hade hon nog förmodligen hoppa ned till aporna, hon tyckte dom var skit coola!! Hon studerade alla djur noggrant med svansen viftandes hela tiden!!
Bilden här till vänster togs då vi var påväg upp för klipporna, efter vi varit & tittat på vågorna! Då fick hon syn på Janne & barnvagnen & tyckte att den kunde dra dit pepparn växer, därav hennes stöddiga uppsyn!!

Inget löp än, så tok-Immiz har nog planerat att INTE ha några valpar alls!  Nä, skämt & sido, hon går förmodligen & väntar in Tix, som blivit lite svälld. Ska bli intressant att se när tjejerna sätter igång!

Nu är det sängen som gäller!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!!

KRAM KRAM


2011-08-10 20:35 | 1 kommentarer

Varje dag här består nästan av träning, socialträning med Tix. Och det går jätte bra, hon sköter sig jätte bra & är jätte duktig!
Idag har träningen ägt rum i Heby tillsammans med min gode vän Örjan! TACK Örjan för att du kom & tränade tillsammans med mig & Tix idag!!  Efter träningen hämtade vi Mona & Iza & begav oss till "gropen" för att låta hundarna busa, busa & busa!!   Nu har vi 4 super trötta hundar här hemma, både i hjärnan & i kroppen, UNDERBART!

Immiz löp verkar vara långt bort i fjärran, just nu känns det som att hon gärna får vänta 2 månader till med sitt löp, så inte valpleverans kommer mitt uppe i julklapparna! Så är det, man kan aldrig styra över dessa fyrbenta godingar & framför allt inte naturen, helt omöjligt! Bara vänta!! Den som väntar på nå gott.........väntar alldeles för länge!! He he....

Nu ska vi avsluta denna dag med att natta barn!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-08-03 11:55 | 1 kommentarer

Idag fyller min älskade boxerkille 6 år!!   För 6 år sen föddes han & redan när han var nyfödd var det en jäkla sprutt på honom, har Ann-Britt berättat. Jag minns när jag ringde & pratade med henne första gången & frågade om det fanns några hanar kvar. Då fanns Snuffe & hans bror Sigge kvar i kullen & att just Snuffe fanns kvar gjorde mig så otroligt glad, eftersom det var just en mörk tigrerad hane jag ville ha. Sen att han är släkt med min första boxer Robin, gjorde ju inte saken sämre direkt!!

Genom Snuffe har jag funnit en mkt god vän & en enorm stöttepelare när det gäller mina hundar & min uppfödning. Det är såklart Ann-Britt som jag pratar om, Snuffes uppfödare, hon finns alltid där & ställer upp i vått & torrt & jag har ALLTID känt att jag kan vända mig till henne om det är något jag är orolig över, eller om jag bara vill ringa & prata av mig! Det borde finnas fler som DU!!   TACK för att jag fick köpa världens underbaraste boxerkille & TACK för att du alltid finns där, det betyder VÄLDIGT mkt för mig!!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-07-27 16:31 | 1 kommentarer

Nu är det olidlig värme igen..........USCH!!  Sådär olidligt så man inte kan göra någonting utan att "avlida".

Nog gnällt om det.....
För ett par dagar sen ringde jag & pratade med en annan uppfödare angående tilltänkt hane till Ruffa nästa gång hon löper, vilket kommer bli i vinter någon gång.  Det var ett mkt trevligt telefonsamtal & jag mailade Ruffas reg.nr till henne så hon kan kolla upp henne & se vad hon tycker. Sen kommer hon förmodligen också prata med ägarna till honom & så får vi se vad dom beslutar. Ska bli spännande.
Självklart kommer jag åka & träffa den här killen först INNAN jag bestämmer mig till 100 % för att använda honom. Det är viktigt för mig att fatta tycke för hanen också, så det känns rätt med allt!!

Immiz håller på sig fortfarande, det är ju så det är, när man väntar på nå gott, får man helt enkelt vänta.

Hundarna lider väldigt mkt i värmen, så det är simning som gäller såna här dagar, för att göra av med energi för deras del.

I helgen blev en hund dödad av en varg igen, strax utanför Sala.  Ägaren hade varit i stallet & haft hundarna lösa på gården. 2 vargar hade gått in på gården & tagit en av hundarna. Ägaren hörde hunden skrika & sprang ut från stallet & såg då vargen springa iväg med hunden. Hon sprang efter & skrek, men vargen bara sprang iväg. Senare hittades halva hunden.
Usch.......vilken skräck för hunden & vilken fruktansvärd förlust för ägaren!!!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-07-21 14:00 | 1 kommentarer

Igår begav vi oss till ett ställe strax utanför min hemort, Heby & där tränade jag dressyr för Maria & efter det så begav jag mig ut i terrängen för att hoppa lite små plutthinder. Hindrena är ju ganska små, med tanke på att min häst har tävlat MSV fälttävlan, så tycker hon att hindrena är superpluttiga.  Men hon hoppar dom & tycker ändå att det är ganska trevligt!  Klicka HÄR för att se en filmsnutt på våran avancerade hoppning.

För övrigt går vi i väntans tider, väntan på att Immiz ska börja löpa, men det tycks dra ut på tiden. Så brukar det vara när man väntar på något!

Tix är äntligen mkt bättre i sitt framben, så det går framåt!

Igår var min dotter på Kolmården hela dagen med min syster, hennes man & deras dotter. Hon hade haft jätte roligt hela dagen. Sett delfinerna uppträda, åkt safari med linbana & sett en massa djur. Hon var jätte trött, men super nöjd när hon kom hem.  Nästa år ska vi åka dit hela familjen, det ser jag verkligen fram emot!!

Det var en mkt kort rapport från oss!!

Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


2011-07-15 13:25 | 0 kommentarer

MEN vilken utställningsdag vi hade i onsdags, jag är såååååå himla stolt!!! En sån lyckad dag får man verkligen ha i bakhuvudet dom dagar det INTE går så bra på utställningar. Resultaten finner ni på resultatsidan.
Alla 3 hundarna skötte sig KANON bra & jag är så glad för det!!  TACK Karin & Mona än en gång för att ni ställde upp!!

Klicka HÄR för att se ett litet filmklipp på mig & Tix i BIG-finalen. Och klicka HÄR för att se ett litet klipp på hur roligt vi har det när vi är på utställning. Nu ser man ju självklart fram emot nästa utställning & hoppas på att det kan gå någorlunda bra där också!!

Idag har vi super skönt väder här, det är mulet som sjutton & det har regnat ända sen i natt, sååååå skönt med vatten till hästarnas bete, hoppas det fortsätter regna hela dagen!!

Nya kaniner finns till salu på kaninsidan, klicka HÄR för att komma dit!! Om du nu är intresserad av att köpa kanin vill säga!  Eller om du bara vill kika på dessa gulliga ulltussar!

Det var en kort rapport från oss!!
Tack för att du läste!
Sköt om dig & var rädd om dig!

KRAM KRAM


«  07  08  09  10  11  12  13  14  15  16  17  »

RSS